keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

tilkkuiloa

Kyllä, olen aloittanut sen mitä en koskaan uskonut jaksavani tehdä. Tilkkupeiton siis. 266 tilkkua ja reilu 60 erilaista kangasta. Nappeja, nauhoja ja ennen kaikkea värejä :) Varmasti pistää silmään vaaleuden keskeltä kun on valmis! Tilkuissa on muistoja, vanha nuken tyynyliina, pala vanhaa tuolinpäällistä, ruutuhaalari, pala verhosta ja paljon muita :) Joitakin olen koristellut ja joihinkin olen piirtänyt kuvia kangastussilla. Huh, tästä peitosta tulee monivärinen ja -kuvioinen!

Tilkut ovat odottaneet järjestyksessä jo juhannuksen yli, jä tänään vihdoin laitoin ompelukoneen päälle ja surautin pari tilkkurivistöä. Enempää en jaksanut kun väsymys iski :) No, hiljaa hyvä tulee! Kuvissa tilkkuja ei ole vielä järjestelty, en sentään laita kaikkia samoja kankaita pelkästään vierekkäin.

värikästä viikkoa!
-Iita

torstai 24. kesäkuuta 2010

ILOISTA JUHANNUSTA KAIKILLE!


-Iita

maanantai 21. kesäkuuta 2010

Suit sait sukkelaan

Heipä hei! En tiedä mikä minuun tänään iski, mutta yhtäkkiä halusin tehdä mekon. Tulos on minun mielestäni ihan suloinen, jotkin saumat ovat vähän vinossa ja ryppyisiä. Hauskalta näytti päällä ja ihan hyvä se on minun, joka en paljon ole vaatteita ommellut, tekemäkseni. Se on aika retro :) Kangäs on vanha verho, muistaakseni joku tunnisti sen vanhaksi marimekon kankaaksi mutta en ole varma sillä ei siinä kyllä mitään lue. Mekkoa en ehtinyt silittää kun oli niin kiire se täällä näyttää. Napeiksi valitsin erilaisia punaisia, taskujen väriin sopiviksi.
Minä en omista mitään nauhaa jossa lukee homemade, sellaista olen jossain blogissa nähnyt, joten tekaisin sellaista itse. Koska teksti oli ehdottomasti saatava, maalasin kangasvärillä ja pienellä pensselillä valkoiseen nauhaan tekstin. Nyt on tekstikin homemade :)


Nämä kengät vielä jalkaan ja asu on valmis!


Ohje on joku eurokankaan vanha ohje, jota tehokkaasti muuntelin eikä lopputulos ollut ollenkaan samanlainen kuin kuvassa, mutta helppo oli tehdä. Ja sehän on tärkeintä :) Näitä tulee kyllä varmasti lisää, päässä surraa jo erilaiset ideat.
Eräs suurempikin projekti on tekeillä.
Tekemisen iloa!
-Iita














sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

jokaisen polkupyörä

Koska minulla on tällä hetkellä askartelu kaappien, laatikoiden ja hyllyjen siivous kesken, tässä kuva kesäpyörästäni. Punainen joponi on aika uusi, toukokuun lopulla se hankittiin. Tykkään siitä hirmuisesti. Erilaista on ajaa kuin vanhalla pyörälläni. Hihii, sillä hurluttelen pitkin pellon pientareita tukka hulmuten.
Mutta nyt jatkamaan hommia, ehkä kuvia tuloksista myöhemmin!
-Iita

tiistai 8. kesäkuuta 2010

Ystävälle

Innostuinpa sunnuntaina kaivamaan ompelukoneen esiin loman kunniaksi. En jaksanut ruveta tekemään mitään kovin monimutkaista joten päätin tehdä pienen pussukan. Ei löytynyt edes oikeanlaista vetoketjua mutta eihän se menoa haitannut, nepparit kiinnitin. Koristeeksi pitsinauhaa ja pirteita nappeja. Eikä mennyt kuin hetki.

Tietokoneeni on viime aikoina hieman hidastellut ja välillä jopa reistaillut. Johtuneeko siitä että tämä kuva on väärinpäin ( yleestä kuvat kääntyvät automaattisesti) vaiko omasta tumpeluudestani :) Surauttelin myös iloisen kesäkassin ystävälleni. Iloista kangasta. Tein kesäkassi-sablunan kontaktimuovista ja tuputtelin kangasvärin paperitupolla. Aika helppoa tuon kontaktimuovin kanssa, olen ennenkin painanut esim. kuvia paitaan.

Vieläpä mansikka-kortti ja lahja on valmis!
-Iita

keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

12 kuvaa


Minäkin päätin tarttua blogeissa pyörivään haasteeseen ja näpsäisin 12 kuvaa. Ehdoton tekniikan ihmelapsi kun olen, onnistuin asettelemaan kuvat erittäin omituisesti, suorastaan vinksin vonksin.


Mutta haastehan meni näin: 16 minuuttia, 12 kuvaa, tavaroita ei saa siirtää,ei asetella, kuvia ei saa cropata, ei käsitellä, ainoastaan pienentää nettiin siirtoa varten.