sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Lalalalala reissumiestä laulattaa...

Kun on kerran näin kaunis kesä, pihalla touhuamisen välissä voi tehdä pieniä reissuja lähikaupungeissa. Paljon on paikkoja vielä mutta kyllä sitten joskus ehtii, kaikkiin kun ei voi samaan aikaan mennä.

Nämä kuvat ovat raumalta, mihin tykkään aina mennä. Ihania puutaloja ja puoteja ja mukalakivikatuja. Pellava ja pitsi puodissa oli suloisia pilkullisia nappeja monessa värissä.
Ajan patinaa Turun Käsityöläis museossa. Täälläkin olen monet kerrat käynyt, mutta aina jaksaa ihastuttaa. Turku on lähellä ja siksi sen kohteet on kyllä jo nähty. Onneksi ne voi katsoa aina uudestaan.


Kellosepän työhuoneessa oli ihania kelloja. Pieniä ja suuria. Sekä paljon pieniä kiintoisia laatikoita ja lokeroita joihin ei kyllä saanut koskea.



Nämä maatila näkymät ovat Kuralan kylämäestä, Turusta siis. Kurala ei virallisesti ollut vielä auki, mutta tokihan sinne saa silti mennä kävelemään ja retkeilemaan. Talot ja kahvila eivät olleet vielä auki kun me olimme, mutta toki nyt jo ovat.



Kaksi lehmää ja vähän kanoja siellä silti oli. Muut eläimet olivat vielä jossain muualla.



Iloista mieltä muillekkin reissailijoille!




tiistai 13. heinäkuuta 2010

hellettä pitää

Heipä hei! On ollut niin lämpimät ilmat ja paljon tekemistä etten ole tietokoneelle oikein ehtinyt, ei ole tilkkupeittokaan edistynyt. Koko ajan ollaan ulkona ja käydään uimassa. Kesälomareissut vievät oman aikansa. Palaan siis viikonloppuna tai ensi viikolla!

Ihania kesäpäiviä!

-Iita

sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Raikasta kesäjuomaa

Helteellä raikas kesäjuoma maistuu varmasti. tämän juoman ohje oli jostakin lehdestä, enpä kyllä nyt muista mistä. Sen tekemiseen menee noin puoli tuntia ja sitä riittää 8 hengelle (ainakin ohjeen mukaan) Ohje oli siis: Raparperi-mansikkasangria

1 vaniljatanko
1 dl sokeria
1 dl vettä
4-5 raparperinvartta
1 limetti
250g mansikoita
4 rkl vahvaa mansikkamehutiivistettä
1 l alkoholitonta mansikkasiideriä

1. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Anne seoksen kiehua muutama minuutti. Sammuta liesi.
2. Lisää kattilaan paloitellut raparperit. Peitä kannella ja anna hautua 5 minuuttia. Jäähdytä seos huolellisesti.
3. Pese ja viipaloi limetti. Paloittele mansikat.
4. Kaada jäähtynyt raparperiseos lasikannuun limettiviipaleiden, mansikkapalojen ja mansikkamehun kanssa. Anna maustua viileässä. Kaada juuri ennen tarjoilua joukkoon jäähdytetty siideri.



Kesän iloa!
-Iita