1 vaniljatanko
1 dl sokeria
1 dl vettä
4-5 raparperinvartta
1 limetti
250g mansikoita
4 rkl vahvaa mansikkamehutiivistettä
1 l alkoholitonta mansikkasiideriä
1. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Anne seoksen kiehua muutama minuutti. Sammuta liesi.
2. Lisää kattilaan paloitellut raparperit. Peitä kannella ja anna hautua 5 minuuttia. Jäähdytä seos huolellisesti.
3. Pese ja viipaloi limetti. Paloittele mansikat.
4. Kaada jäähtynyt raparperiseos lasikannuun limettiviipaleiden, mansikkapalojen ja mansikkamehun kanssa. Anna maustua viileässä. Kaada juuri ennen tarjoilua joukkoon jäähdytetty siideri.
Kesän iloa!
-Iita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti